Sužinok ir pasikartok: košių virimo niuansai


Įvairias kruopas verdame dažnai: kas pusryčių be košės neįsivaizduoja, kas mielai renkasi jas garnyrui ar mėgsta įvairius derinius su daržovėmis, kitais priedais.
Kruopos ne tik sotu, maistinga, bet ir skanu. Tačiau tik tuomet, kai tinkamai paruošiamos!


Keli niuansai:

  • prieš virdami kruopas perplaukite po tekančiu vandeniu (manų atveju šį patarimą praleisti!). Ryžiai plaunami būtinai po šaltu, visos kitos kruopos tokių griežtų reikalavimų vandens temperatūrai nekelia;
  • vandens ir kruopų santykis, norint išvirti birią košę:
      grikiams 1:1,5
      perlinėms kruopoms 1:2
      ryžiams 1:2
      soroms 1:2;
  •  norint tirštos košės, vandens ar pieno  pilame daugiau;
  •  vandens ir kruopų santykis smulkesnėms kruopoms:
       kukurūzams 1:3
       avižiniams (ir kitiems) dribsniams 1:3
       manams 1:3 (paprastai šiai košei naudojamas pienas - vienas arba skiestas vandeniu);
  •  skanesnės ir neprisvylančios košės gaunasi, jei verdame puode storu dugnu;
  •  išjunkite ugnį, kai košė dar nebus visai išvirusi. Kruopos per 10-15 minučių išbrinks ir bus skanesnės, nei visą ta laiką virę.

Atskirai apie kiekvieną kruopų rūšį jau netrukus Vegetarinėje Virtuvėje!

Jau esantys receptai: grikių košė pusryčiams.

 

/Foto iš http://4e4evica.ru /

 


 

 

Additional information