Karštieji patiekalai

Saldžiosios bulvės su avinžirniais

Patiekalas, pavadinimu ... kažkas TOKIO! Iš vėjuotos Airijos pasivežtas skonių derinys - tobulas. Man. :) O gal ir Tave sudomins?

Skaityti daugiau...

"Barsukėlio pietūs" arba greita, paprasta, sotu!

Vegetarams.lt šalyje įvyko debiutas! Ilgai stebėjusi, fotografavusi ir degustavusi, ką gaminu, vieną dieną... Jūratė virtuvėje nutarė pabūti visa kuo: ir tuo, kurs gamina, ir tuo, kurs kitiems vaizdus skanius rodo, ir tuo, kurs savo garuojančiu kūriniu mėgaujasi!
O taip! Kol aš (Loreta) pjausčiau ir ruošiau daržoves sriubai, smulkinau produktus mišrainei, Jūratė viens du, sumetė savo patiekalo ingredientus ir... ramiai laukė rezultato. O jis buvo vertas laukimo!
Sočiai pavalgę, tingiai apsilaižę ir jau nė deserto nepasigedę puotą pavadinome "barsukėlio pietumis". Pristatome pagrindinį patiekalą - daržoves garuose...

Skaityti daugiau...

Bulvės juodgrūdės akytėmis

Bulves galima paruošti įvairiai - išvirti, sutrinti jų košę, išvirus apkepti, pjaustytas keptuvėje paskrudinti, iškepti orkaitėje... Šįsyk jas gaminame būtent taip - kepame orkaitėje, pagardindami kiek netikėtu prieskonių derinuku.

Skaityti daugiau...

Sūrio kepsneliai

Panyras - puikus sūris įvairių patiekalų ruošimui ir pagardinimui. Kepamas nesuyra, lengvai perima naudojamų  prieskonių spalvą, aromatą, skonį, yra puikus baltymų šaltinis kiekvienam jį pamėgusiam.

Šįsyk siūlome pasigaminti lengvai ir greitai paruošiamų jo kepsnelių...

Skaityti daugiau...

Avižinių dribsnių kepsneliai

Vegetariniai kepsneliai ir sotūs, ir skanūs, ir maistingi dėl jų sudėtyje esančių sėklų, riešutukų ar pan. priedų ir pagrindinio komponento, kurio vardu jie dažniausiai ir pavadinami. Su mėgiamomis salotomis tai puikus pietų ar vakarienės patiekalas.

Skaityti daugiau...

Vegetarinė bemielė pica

 Puri, įdaru turtinga pica patinka tiek mažam, tiek dideliam. Šįsyk gaminame ją be mielių.

Skaityti daugiau...

Kalafijorai jogurto padaže

Žiediniai kopūstai puikiai dera su bulvėmis, o jogurto padažas bei parinktų prieskonių rinkinukas patiekalui suteikia subtilų, ne per aštrų skonį...

Skaityti daugiau...

Cukinijų kepsneliai

Dosni Lietuvos žemė cukinijų. Neretas jas moka išlaikyti veik iki naujo derliaus. Gausu ir įvairių patiekalų, galimų su šiomis dražovėmis.

Šįsyk - orkaitėje kepti įdaryti cukinijų kepsneliai...

Skaityti daugiau...

Lęšių troškinys

Netikėta bulvių ir raudonųjų lęšių draugystė, subtiliai apjungta mėgiamų prieskonių aromato...

Skaityti daugiau...

Moliūgų blyneliai

Blyneliai - ne tik vaikų, bet ir daugelio suaugusiųjų mėgiamas patiekalas. Juos galima kepti labai įvairius - pridedant kruopų, daržovių, vaisių, prieskonių. Saldžius ir ne, valgomus su įvairiais padažais, uogienėmis. Kiekviena šeimininkė turi savo mėgiamus jų receptus.
Šie skiriasi nuo daugumai įprastų tuo, kad kaip ir visi kiti vegetariniai patiekalai yra gaminami be kiaušinių...

Skaityti daugiau...

Šparaginės pupelės grietinėlės padaže

Pabandome šias pupeles pasiruošti kiek kitaip - pagal Sigitą!..

Skaityti daugiau...

Saulėti ryžiai

Šiluma lėkštėje - ciberžole gelsvinti ryžiai, žalieji žirneliai, riešutukai ir subtilus aštrokas prieskonių dvelksmas - patiekalas, saule nuspalvinantis net niūriausią dieną... 

Skaityti daugiau...

Troškintos šparaginės pupelės

Turtingos baltymų, mineralinių medžiagų, A, B grupės, C, K vitaminų, antioksidantų šparaginės pupelės ne tik maistingos, bet ir lengvai įsisavinamos. Verta įtraukti jas į valgiaraštį ir mėgautis skaniais patiekalais. Šįsyk jūsų dėmesiui - troškintos su prieskoniais pupelės.

Skaityti daugiau...

Avižiniai blyneliai

Blynelius gaminsime iš:

  • avižinių dribsnių (apie 200gr),
  • sojos pieno stiklinės,
  • kvietinių sėlenų šaukšto,
  • rudojo cukraus šaukšto,
  • kelių kruopelių druskos,
  • žiupsnelio cinamono,
  • arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
  • miltų...

Skaityti daugiau...

Daržovių kotletukai

Kotletukų gaminimui prireiks:

  • morkos vidutinės,
  • kopūsto puselės,
  • cukinijos nedidukės,
  • petražolės lapelių,
  • žiupsnio maltų juodųjų pipirų,
  • šaukštelio druskos,
  • 2 šaukštų maltų linų sėmenų,
  • manų kruopų (arba miltų),
  • vandens.

Skaityti daugiau...

Grikių kotletukai

1. Išverdame vandenyje grikių kruopas (arba naudojame košės likučius - puikus būdas ją pabaigti!). 2. Beriame gerą saują ar ir daugiau apkepintų saulėgrąžų...

Skaityti daugiau...

Pusrytinė grikių košė

Kvepianti ir šildanti (kūną/emocijas/protą)...

Pagal ajurvedą pusryčiams geriausia saldus skonis. Šitaip paruošta košė puikiai tinka, o ir labai skani bei soti.

Daugiau...

Additional information