Grikių kotletukai

1. Išverdame vandenyje grikių kruopas (arba naudojame košės likučius - puikus būdas ją pabaigti!) .

2. Beriame gerą saują ar ir daugiau apkepintų saulėgrąžų, pilame druskos, truputuką pipirų ir džiovintų maltų jūros kopūstų (visai nebūtina, bet papildyti organizmo jodo atsargas kartkartėmis verta).

3. Į  turimą grikių mišinį keliauja geras šaukštas krakmolo, masei suvilgyti truputukas natūralaus jogurto ar paprasto vandens ir pora šaukštų miltų.

4. Minkome tešlą rankomis ir formuojame kotletukus.

5. Gaminukai gulasi keptuvėn į įkaitintus riebalus (aliejų/ghee) ir iš abiejų pusių apkepami. Išbandykite dar prieš baigiant kepti uždengti indą dangčiu ir išjungus ugnį palikti juos pasitroškinti 5 minutes.

Prie šių kotletukų pakanka daržovių salotų. Burokėliai ypač skaniai tinka, bet tikiu - rasite savo derinuką! :)

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/

Additional information