Daržovių kotletukai

 

Kotletukų gaminimui prireiks:

  • morkos vidutinės,
  • kopūsto puselės,
  • cukinijos nedidukės,
  • petražolės lapelių,
  • žiupsnio maltų juodųjų pipirų,
  • šaukštelio druskos,
  • 2 šaukštų maltų linų sėmenų,
  • manų kruopų (arba miltų),
  • vandens.

Gaminame:

  1. Morkas tarkuojame vidutine trintuve ir apkepame aliejuje.
  2. Smulkiai tarkuojame kopūstą.
  3. Vidutine trintuve smulkiname cukiniją.
  4. Linų sėmesis 5 minutėms užpilame šešiais šaukštais vandens (vienam maltų sėmenų šaukštui brinkinti reikia trijų šaukštų kambario temperatūros vandens). 
  5. Gerai sumaišome visas daržoves, gardiname druska, pipirais.
  6. Į gautą masę pilame išbrinkusius sėmenis, beriame manų kruopas, minkome ir formuojame kotletukus.
  7. Kotletukus apkepame įkaitintame augaliniame aliejuje.
  8. Valgome su salotomis ir bulvėmis ar kruopomis.

Pastaba: vietoje manų kruopų galima naudoti bulvių krakmolą ar bulvių košę.

 

Additional information