Troškintos šparaginės pupelės

Turtingos baltymų, mineralinių medžiagų, A, B grupės, C, K vitaminų, antioksidantų šparaginės pupelės ne tik maistingos, bet ir lengvai įsisavinamos. Verta įtraukti jas į valgiaraštį ir mėgautis skaniais patiekalais. Šįsyk jūsų dėmesiui - troškintos su prieskoniais pupelės.


Patiekalui (2 asmenims) pagaminti prireiks:

  • 2-3 saujų  nuplautų pupelių ankščių,
  • 2 nedidukių morkų,
  • pusės šaukštelio juodųjų garstyčių grūdelių,
  • pusės šaukštelio kvapniojo kario,
  • 1 lauro lapelio,
  • pusės šaukštelio druskos (jei trūktų, sūdykite pagal skonį),
  • aliejaus ir vandens troškinimui.

Ruošimo eiga:

  1. Pupelių ankštis smulkiname mažesniais gabalėliais.
  2. Žiedeliais pjaustome morkas.
  3. Įkaitintame storadugniame puode aliejuje pakepiname prieskonius.
  4. Į prieskonių mišinį dedame morkas ir minutę maišydami apkepame.
  5. Pilame pupeles, pamaišome.
  6. Užpilame verdančiu vandeniu ir patroškiname ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
  7. Išjungę puodą paliekame dar kelias minutes troškintis.
  8. Sūdome jau išjungę ugnį.

Patarimas: skanu prieš baigiant troškintis pagardinti keliais šaukštais grietinėlės. Pupelės valgomos vienos arba su bulvėmis, duona, salotomis, keptu sūriu.

 

Additional information