Saulėti ryžiai

Šiluma lėkštėje - ciberžole gelsvinti ryžiai, žalieji žirneliai, riešutukai ir subtilus aštrokas prieskonių dvelksmas - patiekalas, saule nuspalvinantis net niūriausią dieną!

Gaminimui prireiks:

  • 1 stiklinės Basmati ryžių,
  • 1 stiklinės žaliųjų žirnelių,
  • 0,5 stiklinės anakardžių riešutų,
  • 0,5 šaukštelio asafetidos,
  • 1 šaukštelio imbiero miltelių,
  • 0,5 šaukštelio kumino,
  • 0,5 šaukštelio kardamono,
  • 0,5 šaukštelio cinamono,
  • 1 šaukštelio druskos,
  • aliejaus kepimui,
  • 0,5 šaukštelio ciberžolės ryžiams spalvinti.

Ruošiame patiekalą:

  1. Išverdame ryžius su ciberžole.
  2. Aliejuje pakepiname prieskonius apie 30 sekundžių.
  3. Dedame į prieskinių mišinį žirnelius ir apkepame 5 minutes.
  4. Jungiame būrin anakardžių riešutukus (kiek pasmulkinti galima prieš dedant) ir dar dvi minutes pakepame vis maišydami.
  5. Krauname keptuvėn gelsvus ryžius, gerai išmaišome ir pasūdome.
  6. Viskas - patiekalas paruoštas! Galima krauti į lėkštes ir ragauti! Skanaus!

Patarimas: vietoje imbiero, kardamono, kumino galima dėti mėgiamų prieskonių mišinį (puikiai tinka garam masala)! Neturint šviežių žaliųjų žirnelių, naudojame šaldytus.

 

/Foto Jūratės Marinionokienės/

 


Additional information