Šparaginės pupelės grietinėlės padaže

Pabandome šias pupeles pasiruošti kiek kitaip - pagal Sigitą!

Prireiks:

  • šparaginių pupelių (tik iš gerų žmonių!),
  • paprikos,
  • saujos alyvuogių be kauliukų,
  • šviežio baziliko,
  • grietinėlės,
  • pipirų,
  • poros skiltelių česnako (jo nevartojantiems siūlome keisti 1/3 šaukštelio asafetidos),
  • druskos.

Gaminame:

  1. Išverdame šparagines pupeles (apie 10 min), nukošiame.
  2. Pjaustome papriką, smulkiname baziliką.
  3. Krauname visus šiuos produktus keptuvėn ir troškiname apie 10 min. aliejuje su trupučiu vandens.
  4. Likus 2 min iki pabaigos, pilame grietinėlę, pipirus, spaustą česnaką (asafetidą), druskos pagal skonį.
  5. Maišome ir... viskas - galima ragauti. Skanaus, brangieji!

/Recepto ir foto autorius Sigitas Ruzgys/


Additional information