Moliūgų blyneliai

Blyneliai - ne tik vaikų, bet ir daugelio suaugusiųjų mėgiamas patiekalas. Juos galima kepti labai įvairius - pridedant kruopų, daržovių, vaisių, prieskonių. Saldžius ir ne, valgomus su įvairiais padažais, uogienėmis. Kiekviena šeimininkė turi savo mėgiamus jų receptus.
Šie skiriasi nuo daugumai įprastų tuo, kad kaip ir visi kiti vegetariniai patiekalai yra gaminami be kiaušinių.

Prireiks:

  • gabalėlio moliūgo,
  • obuolio (geriau tinka rūgštesnis),
  • 2 šaukštų rudojo cukraus,
  • žiupsnelio vanilinio cukraus,
  • kelių grūdelių druskos,
  • vandens,
  • miltų,
  • aliejaus kepimui.

Gaminame:

  1. Stambesne trintuve sutarkuojame moliūgą ir obuolį.
  2. Į gautą masę pilame vandens (400gr moliūgo naudoju stiklinę kambario temperatūros vandens), išmaišome.
  3. Beriame cukrų, vanilę, druską.
  4. Šaukštais dedame miltus ir maišome. Jų prireiks tiek, kad tešla gautųsi tirštoka.
  5. Į įkaitintą aliejų šaukštu dedame blynelius ir apkepame iš abiejų pusių.
  6. Skanu valgyti tiek su trintomis braškėmis, tiek su grietine ar kitu jūsų mėgiamu padažu.

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/


Additional information