Lęšių troškinys

Netikėta bulvių ir raudonųjų lęšių draugystė, subtiliai apjungta mėgiamų prieskonių aromato.

Prireiks (3-4 porcijoms):

  • stiklinės raudonųjų lęšių,
  • 2-3 vidutinių bulvių,
  • 0,5 arbatinio šaukštelio asafetidos,
  • 0,5 arbatinio šaukštelio garam masala prieskonių (galite keisti kitais mėgiamais aštresniais prieskoniais),
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos,
  • 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos,
  • šaukšto aliejaus prieskoniams pakepinti.

Gaminame:

  1. Lęšius gerai nuplauti šaltu vandeniu, bulves supjaustyti kubeliais (nedidukais, kaip sriubai).
  2. Puodan pilti šaukštą aliejaus, jame kelias sekundes pakepinti asafetidą ir kt. prieskonius.
  3. Dėti lęšius, bulves ir užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų daržoves.
  4. Virti uždengtame puode ant silpnos ugnies apie 20 min (kol bulvės suminkštės).
  5. Atsargiai įmaišyti pomidorų pastą, pasūdyti ir uždengus dar palikti apie 5 min troškintis (ugnį išjungus).
  6. Ragaujame, skanaujame ir ieškome tinkamo derinuko prie troškinio. Mūsų pasirinktas - ryžiai ir morkų salotos.

Patarimas: jei naudosite žaliuosius lęšius, juos prieš verdant pusvalandžiui pamerkite.

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/

Additional information