Cukinijų kepsneliai

Dosni Lietuvos žemė cukinijų. Neretas jas moka išlaikyti veik iki naujo derliaus. Gausu ir įvairių patiekalų, galimų su šiomis dražovėmis.

Šįsyk - orkaitėje kepti įdaryti cukinijų kepsneliai.

Prireiks:

  • vidutinio dydžio cukinijos,
  • 1-2 morkų,
  • pusės paprikos,
  • pomidoro,
  • šaukštelio juodgrūdės sėklų,
  • 1/3 šaukštelio asafetidos,
  • 1/3 šaukštelio ciberžolės,
  • 1/2 šaukštelio kario,
  • 1/2 šaukštelio druskos,
  • apie 150 gr fermentinio sūrio,
  • poros šaukštų rafinuoto aliejaus.

Gaminame:

  1. Žiedeliais pjaustome cukiniją. Viduriukus truputuką išskobiame, kad turėtų nedideles duobeles.
  2. Keptuvėje ant aliejaus pakepiname prieskonius, dedame tarkuotas morkas, kubeliais pajustytą papriką, apkepame 5-7 minutes.
  3. Į daržoves įpjaustome pomidorą, išmaišome, pasūdome.
  4. Kepimo indan rikiuojame aliejuje pateptus cukinijų žiedelius (tepame jų apatinę dalį).
  5. Ant kiekvieno žiedelio dedame įdarą - troškintas daržoves.
  6. Kepsnelių viršų apiberiame tarkuotu sūriu.
  7. Kišame iki 200 laipsnių įkaitinton orkaitėn ir apkepame 10-15 minučių.
  8. Skanu ir kaip pietų pagrindinis patiekalas su ryžių bei salotų garnytu, ir kaip lengvas užkandis vakarui.

Patarimas: įdarui galima naudoti įvairius dražovių bei prieskonių derinius - raskite, kas skaniausia jums!

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/

 

Additional information