Vegetarinė bemielė pica

 Puri, įdaru turtinga pica patinka tiek mažam, tiek dideliam. Šįsyk gaminame ją be mielių.

Pagrindui prireiks (3 vidutinėms picoms):

  • 3 stiklinių kvietinių miltų,
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos,
  • 1/3 arbatinio šaukštelio ciberžolės,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 200ml vandens,
  • 7 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus.

Įdarui:

  • cukinijos riekelių,
  • paprikos juostelių,
  • vynuoginių pomidorų,
  • keleto alyvuogių,
  • pomidorų pastos,
  • fermentinio sūrio,
  • pipirų ar picos prieskonių mišinio,
  • baziliko lapelių.

Gaminimas:

  1. Iš nurodytų pagrindo produktų suminkome tešlą.
  2. Daliname į tris gabalėlius, juos iškočiojame. Rankomis formuojame picos kraštus arba uždėję norimo dydžio lėkštę apipjaustome.
  3. Ant pagrindo tepame pomidorų pastą.
  4. Dedame pjaustytas daržoves.
  5. Apiberiame prieskoniais.
  6. Baigiamąjam akcentui picą "apsningame" tarkuotu sūriu ir siunčiame iki 200 laipsnių įkaitinton orkaitėn keptis 20-25 minutes.
  7. Ištrauktas picas puošiame baziliko lapeliais ir skanaujame.

/Picos autorė Loreta Fokienė, foto autorė Jūratė Marinionokienė/

Additional information