Pusrytinė grikių košė

Kvepianti ir šildanti (kūną/emocijas/protą)...

Pagal ajurvedą pusryčiams geriausia saldus skonis. Šitaip paruošta košė puikiai tinka, o ir labai skani bei soti.

Išverdame gerai nuplautus grikius su migdolais (vandens ir kruopų santykis 1,5:1), pagardiname trupučiu kardamono ir cinamono, šaukštuku cukraus/medaus ir pridedame razinų (naudoju auksines - jos saldesnės,čia labai tinkamos). Pirmąsyk verdant verčiau nepadauginti prieskonių, o vėliau eksperimentuokite - mano dvyniai labai mėgsta, kai cinamono daugiau košėje, o svečiams ne visiems tas jų skonis priimtinas.

Išbandykite - labai labai skanu, net ir tiems, kas pratę grikius sūdytus ar su daržovėmis valgyti.

/Gamino Loreta, fotografavo Jūratė/

Additional information