Avižinių dribsnių kepsneliai

Vegetariniai kepsneliai ir sotūs, ir skanūs, ir maistingi dėl jų sudėtyje esančių sėklų, riešutukų ar pan. priedų ir pagrindinio komponento, kurio vardu jie dažniausiai ir pavadinami. Su mėgiamomis salotomis tai puikus pietų ar vakarienės patiekalas.

Avižinių kepsnelių paruošimui prireiks:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių,
  • 1 stiklinės kambario temperatūros vandens,
  • 2 valgomųjų šaukštų lukštentų saulėgrąžų,
  • 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus,
  • 0,5 arbatinio šaukštelio asafetidos,
  • 1 arbatinio šaukštelio "medžiotojų prieskonių" (ar kitų mėgiamų),
  • 2 arbatinių šaukštų maltų linų sėmenų,
  • žiupsnio druskos,
  • 1 valgomojo šaukšto kmynų.

Paruošimo eiga:

  1. Nuplautus avižinius dribsnius užpilame nurodytu kiekiu vandens ir išverdame.
  2. Aliejuje pakepiname asafetidą, kitus prieskonius ir apkepame saulėgrąžas.
  3. Saulėgrąžų - prieskonių masę galime susmulkinti arba tik apkeptą dėti į išvirtus avižinius dribsnius.
  4. Į dribsnių masę supilame ir likusius ingredientus: kmynus, linų sėmenis, druską.
  5. Paliekame brinkti, kol masė pravės.
  6. Formuojame nedidukus kepsnelius ir kepame orkaitėje  (apie 20 min) arba įkaitintuose riebaluose (aliejuje ar ghee) keptuvėje (apverčiant, kad apkeptų iš abiejų pusių).
  7. Patiekiame su mėgiamomis daržovėmis.

Patarimas: vietoj saulėgrąžų į masę skanu dėti maltus anakardžių riešutus (juos prieš malimą apkepti).


/Recepto autorė Loreta Fokienė, foto autorė Jūratė Marinionokienė/

Additional information