Sūrio kepsneliai

Panyras - puikus sūris įvairių patiekalų ruošimui ir pagardinimui. Kepamas nesuyra, lengvai perima naudojamų  prieskonių spalvą, aromatą, skonį, yra puikus baltymų šaltinis kiekvienam jį pamėgusiam.

Šįsyk siūlome pasigaminti lengvai ir greitai paruošiamų jo kepsnelių.

Prireiks:

  • norimo kiekio pjaustytų panyro gabalėlių,
  • ghee arba augalinio aliejaus pakepimui,
  • asafetidos,
  • "medžiotojų" ar kitų mėgiamų priskonių mišinio.

Gaminame:

  1. Panyro juosteles iš abiejų pusių įtriname asafetida bei medžiotojų prieskoniais. Druskos nenaudojame. Jos yra prieskonių mišinyje.
  2. Keptuvėje įkaitiname riebalus ir apkepame sūrio jusoteles iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
  3. Tinka kaip pietų patiekalas su salotomis, bulvėmis, ryžiais.

Patarimas: prieskoniais ištrintus sūrio gabalėlius vasarą skanu kepti ant grotelių!

/Receptas Loretos Fokienės, foto Jūratės Marinionokienės/


Additional information