Bulvės juodgrūdės akytėmis

Bulves galima paruošti įvairiai - išvirti, sutrinti jų košę, išvirus apkepti, pjaustytas keptuvėje paskrudinti, iškepti orkaitėje... Šįsyk jas gaminame būtent taip - kepame orkaitėje, pagardindami kiek netikėtu prieskonių derinuku.

Prireiks:

  • norimo kiekio bulvių (naudojame pavyzdžiui 6-8 didesnes),
  • šaukšto juodgrūdės,
  • pusės šaukšto druskos,
  • arbatinio šaukštelio ciberžolės arba džiovintos raudonosios paprikos miltelių (norimai spalvai suteikti),
  • 2-3 šaukštų aliejaus,
  • kepimo indo su dangčiu, tinkamo naudoti orkaitėje.

Gaminame:

  1. Bulves nulupame (vasarą, kai jos šviežios, pakanka gerai nuplauti), supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  2. Gabalėlius dedame į kepimo indą, apiberiame prieskoniais, druska, užpilame aliejumi ir, uždengę indą dangčiu, sukratome, kad prieskoniai ir aliejus padengtų visas bulves.
  3. Indą dedame iki 200 laispnių įkaitinton orkaitėn ir kepame apie 50 min (verta vis patikrinti pagaliuku jų minkštumą, nes kepimo laikas priklauso ir nuo bulvių šviežumo, ir nuo gabalėlių dydžio, ir nuo pačios orkaitės).
  4. Skanaujame prie norimo patiekalo, daržovių salotų ar valgome vienas.

/Receptas Loretos Fokienės, foto Jūratės Marinionokienės/

 

Additional information