"Barsukėlio pietūs" arba greita, paprasta, sotu!

Vegetarams.lt šalyje įvyko mini perversmas! Ilgai stebėjusi, fotografavusi ir degustavusi vieną dieną... Jūratė virtuvėje nutarė pabūti visa kuo: ir tuo, kurs gamina, ir tuo, kurs kitiems vaizdus skanius rodo, ir tuo, kurs savo garuojančiu kūriniu mėgaujasi!
O taip! Kol aš (Loreta) pjausčiau ir ruošiau daržoves sriubai, smulkinau produktus mišrainei, Jūratė viens du, sumetė savo patiekalo ingredientus ir... ramiai laukė rezultato. O jis buvo vertas laukimo!
Sočiai pavalgę, tingiai apsilaižę ir jau nė deserto nepasigedę puotą pavadinome "barsukėlio pietumis". Pristatome pagrindinį patiekalą - daržoves garuose!

Prireiks:

  • nedidukės šviežios cukinijos;
  • pakelio šaldytų daržovių (galima ir šviežias ruošti, bet... kartais norisi kuo mažiau laiko praleisti gaminant!);
  • 4-5 šviežių bulvių;
  • geros saujos pievagrybių;
  • prieskonių "Persiladas" (Santa Maria);
  • ir būtinų būtiniausia - garų puodo!

Na, o dabar - gaminame:

  1. Nuskutame ir supjaustome bulves.
  2. Smulkiname pievagrybius.
  3. Griežinėliais pjaustome cukiniją.
  4. Į garų puodą (tinka tiek Jūratės naudotas elektrinis, tiek mano namuose išbandytas paprastas, ant viryklės dedamas) suguldome bulvių gabalėlius /juosteles/griežinėlius (čia jau kaip pjaustytojui norisi jas patiekale matyti).
  5. Apvirus bulvėms, jų draugėn beriame šaldytas daržoves, pievagrybius bei cukinijos gabalėlius.
  6. Visą spalvingą turinį gausiai apiberiame kvapniuoju "Persiladu". Druskos dėti nereikia - jos jau yra prieskonių mišinyje!
  7. Po gerų 15 minučių patiekalas pasiruošęs keliauti į lėkštes, o iš ten - link išalkusių pietautojų burnų.

P.S. Mūsų ragautojų komanda pagardino karštas daržoves pomidorų ir baziliko draugija. Ir... Tai buvo išties vykęs pasirinkimas!

/Foto ir recepto autorė Jūratė Marinionokienė/

 

Additional information