Saldžiosios bulvės su avinžirniais

Kai aplankau savo draugę Audrą (tiesa, jai su šeima apsigyvenus už jūrų marių apsilankymai gerokai retesni tapo, bet...!), visad būnu nustebinama skoniais, deriniais, kvapais... Mano draugė - meistrė, gebanti iš įprastų ir nematytų produktų paruošti kažką... TOKIO!  

Praėjusios viešnagės metu pirmąsyk paragavau saldžiųjų bulvių - batatų. Tikslaus patiekalo recepto nepamenu. O jei ir žinočiau - be eksperimentų nemoku. Jau gerą pusmetį gyvenu atradimu, kad saldžiųjų  bulvių ir avinžirnių derinys man - tobulybė. Visa kita - pageidautinos, bet jau ne tokios esminės detalės. Ir... Kai noriu sau būti išties švelni, gaminu šį troškinį. 

Pabandom drauge? Patiekalas paruošiamas labai greitai ir paprastai! 

Dviems porcijoms prireiks:

  • vidutinio dydžio saldžiosios bulvės;
  • skardinės konservuotų avinžirnių (galima keisti šviežiai virtais);
  • skardinės konservuotų smulkintų pomidorų;
  • poros saujų špinatų lapukų (galima ir daugiau);
  • skiltelės česnako;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio garam masala ar kitų aštresnių prieskonių;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
  • šlakelio augalinio aliejaus.

Viens du ir tuoj bus gardu!

  1. Saldžiąją bulvę nulupame ir supjaustome kubeliais.
  2. Keptuvėje įkatinę aliejų apkepame prieskonius ir smulkintą česnaką.
  3. Apie 10 min kepame pamaišydami saldžiosios bulvės kubelius (geriausia keptuvę uždengti dangčiu).
  4. Pilame nusausintus avinžirnius ir smulkintus pomidorus.
  5. Uždengę troškiname dar apie 10 min.
  6. Sudedame špinatų lapukus, beriame druską, viską gerai išmaišome ir... išjungiame ugnį.
  7. 5 min leidžiame špinatams prisijungti prie likusių produktų, palikdami keptuvę uždengtą.
  8. Ir... Viskas! Kažkas TOKIO pagaminta! Prieš ragaujant rekomenduoju kelias minutes palikti atvėsti. Skonis geriau jausis, kai patiekalas nebus karštutėlis. :) 

/Įkvėpta Audros, gaminta Loretos/

Additional information