Braškiniai ledai

Prireiks:

  • 0,5 kg braškių,
  • 250ml plakamosios 35% grietinėlės,
  • 3 šaukštų šviežio medaus

Gaminame:

  1. Blenderiu ar kitu smulkintuvu gerai perplautas ir nuskabytas uogas sutriname iki vientisos tyrelės (dvi tris uogas paliekame pjaustymui).
  2. Trintas braškes gerai išmaišome su medumi.
  3. Išplakame grietinėlę.
  4. Atsargiai į grietinėlę įmaišome braškių tyrelę.
  5. Į gautą ledų masę įpjaustome mažais gabalėliais likusias uogas.
  6. Pilame į formas, dedame šaldiklin ir kantriai laukiame, kol ledai sustings (3-4 valandas).
  7. Šaukštu kabiname į desertinius indelius, puošiame braškėmis ir skanaujame!

Ne sezono metu tinka šaldytos uogos ar jų tyrė. Medų galima keisti kondensuotu pienu, cukrumi, klevų sirupu ar kitu saldikliu. Raskite savo derinuką, tinkamą saldumą ir mėgaukitės braškių aromatu!

/Foto strawberrysue.com/

 


 

Additional information