Šokoladinis mėlynių pyragas

Vasara ir uogomis kvepiantis, sodriai šokoladinis ir, kas labai smagu, - greitai ir paprastai pagaminamas pyragas!

Prireiks:

  • 1,5 stiklinės miltų,
  • 0,5 stiklinės geros kokybės kakavos miltelių,
  • 1 stiklinės rudojo cukraus,
  • poros saujų kokoso drožlių,
  • 0,5 stiklinės sojos arba karvės pieno,
  • 0,5 stiklinės bekvapio augalinio aliejaus,
  • 0,5 stiklinės apelsinų sulčių,
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • poros saujų mėlynių,
  • kelių lašų vanilės esencijos.

Gaminame:

  1. Išmaišome sausus ingredientus.
  2. Į juos pilame iš eilės visus skysčius ir gerai sumaišome.
  3. Į formą šaukštu dedame pusę tešlos.
  4. Priberiame mėlynių.
  5. Užpilame likusia tešlos dalimi.
  6. Kepame apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  7. Išimame pyragą jau pravėsusį, puošiame cukraus pudra, uogomis  arba tirpintu šokoladu.
  8. Skanaujame su puodeliu kvepiančios arbatos.

Patarimas: vietoje mėlynių galima naudoti trešnes arba vyšnias be kauliukų, tik tokiu atveju prireiks kiek daugiau cukraus (vyšnios rūgštesnės už mėlynes). Galima naudoti ir šaldytas ar konservuotas uogas.

 

/Foto Jūratės Marinionokienės/


Additional information