"Paslaptis" arba... grikių miltų sausainukai

Kai įprasti sviestiniai sausainiai pabosta, tačiau mažų traškančių ir burnoje tirpstančių kąsnelių vis tik norisi, kveičiame svečiuosna Fantaziją ir... kuriame buriame sausainukus iš grikių miltų! Užsukusiam ragautojui neatskleidus Paslapties, retas supras, kas šiuose kepinukuose karaliauja kaip centrinė figūra!

Pasiruošiame:

  • 200gr grikių miltų,
  • 100gr ghee arba paprasto sviesto,
  • 100gr švelnios varškės,
  • 100gr rudojo cukraus,
  • 50gr kokoso drožlių,
  • 1 šaukštą grietinės (jei varškė sausoka, galima ir daugiau),
  • 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių,
  • gerą saują džiovintų spanguolių,
  • kelias druskos kruopeles.

Ir... kimbame darban:

  1. Sumaišome viską, kas sausa.
  2. Užliejame ghee ar tirpintu sviestu.
  3. Dedame varškę, grietinę ir suminkome.
  4. Formuojame rutuliukus, kiek suplojame ir guldome į sviestu išteptą ar sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą.
  5. Kepame apie 20-30 minučių iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  6. Leidžiame atvėsti ir... pasitinkame naują skanėstą!

Sausainukai tinka Ekadashi dienomis!

 

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/

 


Additional information