Moliūgų pyragas "Rudenėlis"

Šis purus, sotus, džiovintais vaisiais pagardintas pyragas ir alkį gerai malšina, ir patinka daugeliui, šiaip į moliūgus nė nežiūrinčių. Pabandome pasigaminti?

Prireiks:

  • 0,5 kg nulupto moliūgo,
  • 200-300gr džiovintų vaisių (razinų, spanguolių, slyvų),
  • 0,5 stiklinės bekvapio aliejaus,
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus,
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
  • 3 stiklinių miltų,
  • kelių lašų vanilės aromato,
  • 2 saujų kokoso drožlių (1 tešlai ir 1 papuošimui),
  • keleto lazdyno riešutų puošimui.

Gaminame:

  1. Vidutine trintuve tarkuojame moliūgą.
  2. Į gautą masę dedame cukrų,  kepimo miltelius, vanilę, pilame aliejų ir gerai išmaišome.
  3. Dedame miltus, maišome - tešla gaunasi tirštoka.
  4. Liko džiovinti vaisiai ir kokoso drožlės - juos įmaišome (slyvas ar kt. didesnius vaisius geriau smulkinti).
  5. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą ar aliejumi suteptą formą.
  6. Viršų barstome kokoso drožlėmis, puošiame sveikais ar smulkintais lazdyno riešutais.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
  8. Iškepusį pyragą skanu valgyti dar šiltą - tinka kaip pagrindinis patieklas ar desertas.

 

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/


 

Additional information