Kepti obuoliukai

Kas gali būti geriau už keptus obuoliukus, kai už lango telkšo balos, šaltas vėjas grąsina nupūsti drauge su skėčiu ir taip norisi šilumos...

Prireiks:

  • kelių sveikų obuolių,
  • cukraus, cinamono, moliūgų sėklų.

Gaminame:

  1. Išskobiame obuolių šerdeles.
  2. Atsiradusias tuštumas pripildome cukraus-cinamono-sėklų mišiniu.
  3. Dedame obuoliukus kepimo indan ir šauname įkaitinton iki 200 laipsnių orkaitėn, kur paliekame gamintis apie 40-45 minutes.
  4. Ištraukiame ir... patiekalas paruoštas, vilioja kvapais, šiluma.
  5. Skanaus, jaukaus ir šilto ragavimo!

Patarimas: vietoje moliūgų galima naudoti bet kokias kitas sėklas ar riešutus (puikiai tinka graikiniai!)

 

/Receptas ir foto Karinos Krisikaitytės/

Apsilankykite: Karinos foto.



 

Additional information