Duonos pyragas

Purus, sotus, prieskoniais kvepiantis, ruginiais miltais praturtintas - toks šis duonos pyragas.

Jam iškepti prireiks:

  • 300 gr. ruginių miltų,
  • 200 gr. kvietinių miltų,
  • 220 gr. rudojo cukraus,
  • 0,5 stiklinės aguonų,
  • 2 šaukštų kokoso drožlių,
  • 2 arbatinių šaukštelių malto cinamono,
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kardamono,
  • 1,5 arbatinio šaukštelio sodos,
  • 375 gr. natūralaus naminio jogurto,
  • 175 gr. bekvapio saulėgražų aliejaus,
  • 200 gr. įvarių džiovintų vaisių (razinų, papajų, ananasų),
  • 200 gr. migdolų.

Gaminame:

  1. Sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, sodą, prieskonius, cukrų, aguonas, kokoso drožles.
  2. Pilame jogurtą, aliejų ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi tiršta.
  3. Beriame smulkintus džiovintus vaisius, riešutus ir gerai sumaišome.
  4. Pilame gautą tešlą kepimo formon.
  5. Viršų išlyginame mentele ir tolygiai apiberiame cukrumi (1-2 šaukštais).
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60min (priklauso nuo orkaitės).
  7. Palaukiame kol pravės, išimame, pjaustome ir vaišinamės. Pyragas trapus!

Patarimas: jei neturime naminio jogurto, galime naudoti rūgpienį ar kefyrą.


/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/

Additional information