Trapus obuolių pyragas

Obuolių pyragai ir lengvai pagaminami, ir daugelio mėgiami, pasiilgstami.

Šįsyk jūsų dėmesiui - trapus obuoliais įdarytas pyragas - tinka ir drėgnam rudens vakarui sušildyti, ir karštą vasaros dieną su ledais skanauti.


Tešlai pagaminti prireiks:

  • 200 gr minkšto sviesto,
  • 3 valgomųjų šaukštų grietinės,
  • 0,5 stiklinės cukraus,
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
  • kelių lašų vanilės ar vanilinio cukraus,
  • 2,5 stiklinių miltų.

Įdarui:

  • 6-7 obuolių,
  • 1/3 stiklinės cukraus (jei obuoliai labai rūgštūs, cukraus dėkite daugiau).

Gaminame:

  1. Suminkome tešlai skirtus produktus (kepimo miltelius prieš dedant sumaišome su miltais).
  2. 1/3 tešlos atskiriame ir dedame šaldiklin, kol paruošime visa kita.
  3. Likusia tešla išklojame kepimo formą (dugną ir kraštus, kad neišbėgtų įdaras).
  4. Obuolius sutarkuojame, įmaišome cukrų ir dedame į formą.
  5. Ištraukiame pašalusią tešlą ir tarkuojame ant obuolių. Padengiame tolygiai, iki formos kraštų (turėtų susiliesti su jau išklota tešlos dalimi).
  6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min, kol gražiai pagelsta.
  7. Iškepusį galime apibarstyti cinamonu ir... skanauti.

/Foto Jūratės Marinionokienės/

Additional information