Avižiniai "spanguoliukai"

Avižiniai sausainiai mėgiami daugelio. Jie ir sotūs, ir "turtingi" įvairių sveikų priedų: džiovintų vaisių, sėklų, riešutų.

Šįsyk gaminame avižinius sausainius su džiovintomis spanguolėmis. Gaunasi trapūs, saldžiarūgščiai ir labai skanūs kepinukai.

Prireiks:

  • 250 gr avižinių dribsnių,
  • 125 gr kvietinių miltų,
  • 175 gr rudojo cukraus,
  • 200 gr bekvapio aliejaus,
  • 100-150ml vandens,
  • 100 gr džiovintų spanguolių,
  • 50 gr kokoso drožlių,
  • 50 gr sezamo sėklų,
  • 50 gr saulėgrąžų,
  • 50 gr anakardžių riešutų (galima keisti kitais turimais),
  • 2 arbatinių šaukštelių cinamono,
  • kelių kruopelių druskos,
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (arba citrinos sultimis gesintos sodos).

Gaminame:

  1. Avižinius dribsnius užpilame vandeniu ir aliejumi. Išmaišę paliekame 15 min brinkti.
  2. Dedame visus birius priedus, sumaišome.
  3. Pilame miltus ir kepimo miltelius, minkome tešlą.
  4. Sudrėkintomis aliejumi ar vandeniu rankomis formuojame sausainukus, dedame sviestiniu popieriumi iškloton ar aliejumi ištepton kepimo formon.
  5. Visų sausainukų viršų lengvai pabarstome ruduoju cukrumi.
  6. Kepame apie 20-30 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  7. Išimame kiek pravėsusius, kad nesubyrėtų.

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/

 

Additional information