Švelnieji panyro rutuliukai

Tai ypač lengvai pagaminamas desertas, priedų dėka galintis papuošti ir šventę, ir kasdieną. Skonis pasižymi švelnumu, lengvumu ir... sotumu!

Prireiks:

  • 700 gr šviežio panyro (pagaminama iš 4 litrų pieno),
  • 100 gr kambario temperatūros sviesto,
  • 60 gr cukraus pudros (saldumų mėgėjai gali šį kiekį padidinti),
  • 100 gr kokoso drožlių (baltųjų rutuliukų apvoliojimui),
  • migdolų, lazdyno riešutų ar nesūdytų pistacijų įdarui,
  • 100 gr maltų nesudytų pistacijų (žaliesiems rutuliukams).

Gaminame, kuriame, buriame:

  1. Pagaminame panyrą.
  2. Į atvėsusią ir nusunktą masę dedame sviestą ir minkome 5-10 min, kol taps vientisa, be gumuliukų.
  3. Pilame cukraus pudrą ir dar kartelį perminkome.
  4. Jei norime, kad rutuliukai būt skirtingi, daliname masę į kelias dalis (priklausomai nuo to, kiek įvairumų bus).
  5. Baltieji rutuliukai: formuojame riešuto dydžio kamuliukus, į kiekvieno vidų įspraudžiame riešutuką (migdolai, pistacijos, lazdyno riešutai ypač tinka) ir apvoliojame kokoso drožlėse.
  6. Žalsvieji rutuliukai: į baltąją masę įmaišome pusę turimų maltų pistacijų, gerai išmaišome. Formuojame rutuliukus ir apvoliojame pistacijų milteliuose. Šie rutuliukai bus mažiau saldūs, nei baltieji.
  7. Pasitelkiame fantaziją, išmonę ir formuojame rutuliukus, kokių norisi. Įdaryti galima razina, džiovinta spanguole, banano gabalėliu, uoga, apvolioti ne tik kokose, bet ir smulkintuose riešutukuose, kerobe, dažyti ciberžole, piene tirpintu šafranu,...

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/

Additional information