Pyragas "Staigmena"

Kokoso ir citrinų aromatas, užlietas kondensuoto pieno saldumu - štai ką slepia "Staigmena" ir ką tik pažvelgus sunku numatyti.

 Pyragui pagaminti prireiks:

  • 300 gr miltų,
  • 1,5 šaukštelio sodos,
  • 150 ml kefyro,
  • 150 ml pieno,
  • 100 ml aliejaus,
  • 170 gr cukraus,
  • žiupnelio druskos,
  • 1 citrinos drožlių,
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių,
  • 4 šaukštų kokoso tešlai ir dar saujos pabarstymui,
  • 1 indelio saldinto kondensuoto pieno.

Gaminame:

  1. Sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, kokosą, cukrų, druską.
  2. Citrinos sultimis nugesiname sodą ir pilame į sausą tešlos dalį.
  3. Dabar skysčių eilė - pilame kefyrą, pieną, aliejų ir viską gerai sumaišome.
  4. Beriame citrinos drožles, dar  kartelį išmaišome ir kepimo formon perpiltą tešlą siunčiame keptis orkaitėn (įkaitinton iki 180 laipsnių). Kepa apie 45 minutes, kol gražiai paruduoja.
  5. Baigiamoji dalis: šakute subadome visą pyrago viršų ir... pamažu užliejame kondensuotu pienu, kol visas susigeria.
  6. Pyrago viršų apsingame kokoso drožlėmis, paliekame dar gerą valandą, kad visi skoniai darniai susilietų.
  7. Pjaustome gabaleliais ir skanaujame.

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/


Additional information