Pyragas "Mozaika"

Šokoladinis, primargintas baltais varškės rutuliukais, persipinančiais skoniais - toks štai šis pyragas. "Mozaika", nes jo kūrimas ir primena žaidimą-dėlionę, kai iš atskirų dalių gaunasi darni visuma.

Varškės rutuliukų gamybai prireiks:

  • 350gr varškės,
  • 80 gr cukraus,
  • 60 gr kokoso drožlių.

Šokoladiniam pyrago pagrindui pasiruošiame:

  • 1-1,5 stiklinės kvietinių miltų,
  • 2-3 valgomuosius šaukštus nesaldintų kakavos miltelių (tie, kas nemėgsta ryškaus šokolado skonio, te deda kiek mažiau),
  • 1 stiklinę cukraus,
  • 1 stiklinę pašildyto pieno (ne karšto, bet tik šilto, apie 30-35 laipsnių temperatūros),
  • 1/3 stiklinės bekvapio augalinio aliejaus,
  • 2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių.

Šokolado užpilui turime:

  • 2 plyteles pieniško šokolado,
  • 3 šaukštus grietinėlės arba pieno,
  • kokoso drožles.

Na ir kuriame, buriame, žaidžiame:

  1. Iš varškės, kokoso ir cukraus suminkome vientisą masę. Nuo jos atgnybiame po nediduką gabaliuką ir formuojame rutuliukus. Juos kaip patinka dėliojame į kepimo formą. Verta dalį pasilikti antram sluoksniui.
  2. Sumaišome visus šokoladinei tešlai skirtus produktus. Ji turėtų gautis grietinės tirštumo. Tai reguliuojame berdami miltus. Pradžiai stiklinę jų, o jei prireikia ir kiek daugiau.
  3. Šokoladinę masę pilame ant baltųjų varškinių rutuliukų. Jei jų dar liko, galime prikaišioti į tešlą.
  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.
  5. Vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir grietinėlę.
  6. Pyragą išmame iš formos ir užliejame skystu šokoladu. Viršų gausiai apiberiame kokoso drožlėmis.

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/


 

Additional information