Mandarinų pyragas "Saulutė"

Žiema kvepia... mandarinais! Ir nebūtinai tai kalėdinis metas, kai jų spalvos bei aromatas veik kiekvienuose namuose sutinkami...
Pratusiems prie švelnių obuolinių pyragas šis pasirodys kiek aštrokas - mandarinai į skonių paletę įneša karstelėjimą. Bet! Aromatingas, o su plakta greitinėle patiektas ir švelnumą įgaunantis, tiks bei patiks net ir išrankiems gurmanams.

Prireiks:

  • 150 ml pieno,
  • 150 ml kefyro,
  • 100 ml augalinio bekvapio aliejaus,
  • 200 gr rudojo cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 arbatinių šaukštų tarkuotų apelsino žievelių (nuo vieno nediduko ar pusės didelio apelsino),
  • 2 šaukštų apelsinų sulčių,
  • 300-350gr miltų,
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
  • 7-8 mandarinų be kauliukų.

Gaminame:

  1. Suplakame pieną, kefyrą ir aliejų.
  2. Pilame cukrų, druską, apelsino žieveles, apelsino sultis, gerai išmaišome.
  3. Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vėl permaišome.
  4. Liko tik mandarinai - juos nulupame, išskirstome skiltelėmis ir nardiname tešlon. Pirmam bandymui galima dėti kiek mažiau - 5 mandarinus - kad suprasti, ar jų skonis pyrage priimtinas. 
  5. Kepame iki 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių, kol gražiai pagelsta.
  6. Labai labai ir dar kartą labai skanu ragauti jau atvėsusį pyragą su plakta grietinėle. Puikiai tiks ir vanilinio plombyro draugija (tuomet pyragą patiekti dar šiltutį reiktų).

Patarimas: vasarą išbandykite šį receptą vietoj mandarinų dėdami slyvas. Dar vienas naujas ir skanus atradimas laukia!


/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/

Additional information