Naminiai ledai

(arba ... kartą pasidarę pirktinių nenorėsite)

Prireiks pusės mažojo indelio Mascarponės sūrio, pusės indelio sutirštinto pieno su cukrumi, 250gr 35 procentų riebumo grietinėlės , mėgiamų uogų (foto matyti šaldytų mėlynių panaudojimas), šokolado trupinukų puošimui.

Mikseriu/blenderiu ar bet kokiu turimu ir gerai viską maišančiu virtuviniu aparatu sumaišome sūrį, plaktą grietinėlę, kondesuotą pieną (čia atsargiai – patikrinkite saldumą – kondensuoto dėkite tiek, kiek parašiau ar daugiau/mažiau!). Į gautą masę atsargiai įmaišykite smulkintas uogytes (šaldytas dėkite tik vos atšilusias, kad neprarastų formos!).

Formelių, į kurias pilsite ledų masę, sieneles lengvai patepkite bekvapiu aliejumi ir apiberkite (formelę sukiodami) smulkintu šokoladu. Po šio rimto darbo lieka tik supilti mūsų dar skystus ledus, formeles statyti šaldiklin ir... laukti... Kantrybė atsiperka ir išėmę jau skaniai sušalusius ledus puošiame uogomis, tarkuotu šokoladu ir... mėgaujamės!

Ledai (kaip iš sudėties jau aišku) rieboki, taigi nepadauginkite! Tai puikūs vasaros priešpiečiai - ir sotu, ir vėsu! 

/Foto autorė Jūratė Marinionokienė/

Additional information