Bananų keksiukai

Minkštučiai, purūs, burnoje tirpstantys, o gaminami taip paprastai, kad ir vaikas galės Jus palepinti šiais skanėstais tingų savaitgalio rytą! Mūsų namuose kaip tik mažieji juos ir gamina - vienas kitam ir svečiams pradžiuginti. 

Produktai keksiukams:

  • 3 gerai prinokę bananai;
  • 150 gr sviesto (veganiškas variantas - 1/2 stiklinės bekvapio aliejaus);
  • 1 -1,5 stiklinės miltų (dedame tiek, kad tešla gautųsi tirštos grietinės konsistencijos);
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • pagardukai (vanilinas, aguonos, kokoso drožlės ar pan. - juos galima dėti  arba gaminti tiesiog sodriai bananais kvepiančius keksiukus)

Gaminame:

  1. Blenderiu arba šakute gerai sutriname bananus (turi gautis košelė).
  2. Vandens vonelėje tirpiname sviestą ir pilame į bananų masę. Jei naudojame aliejų, pilame jį.
  3. Dedame cukrų, pagardukus (vaikams smagu gaminti savo "skonio" keksiukus - duokite laisvę jiems fantazuoti - galite likti maloniai nustebę atradimais!)
  4. Miltus maišome su kepimo milteliais ir pilame į bananų masę.
  5. Viską lengvai permaišome.
  6. Keksiukų formeles užpildome 2/3 tūrio. Iš nurodyto kiekio išeina 12 keksiukų.
  7. Kepame apie 25 - 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  8. Iškepusius keksiukus puošiame miltiniu cukrumi, šokolado ar bet kuriuo kitu glaistu. 

/Keksiukus su mama gamino 8-metis Karolis, degustavo ir vaizduose įamžino Jūratė/ 

Additional information