Kokosiniai rutuliukai

Vienas mano vaikų šį skanėstą draugams pristatė taip:
 Čia kaip Rafaello, bet žyyymiai sveikiau ir skaniau!

O kad skanu ne tik mūsų šeimai būtų, štai šių kokosinių receptas. Interpretacijos tik pagyvina ir praturtina rezultatą, o sugadinti jų tiesiog neįmanoma!


Pasiruoškite: 

  • stiklinę anakardžių riešutų;
  • pusę stiklinės kokoso drožlių;
  • ~ 1/3 stiklinės riebaus kokosų pieno;
  • 2 valgomuosius šaukštus kokosų aliejaus;
  •  2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių;
  • – 2 valgomuosius šaukštus raw agavų sirupo ar kito saldiklio (puikiai tinka datulės, medus);
  • kokoso drožlių rutuliukams apvolioti.

Na ir gaminame:

  1. Kokoso drožles užpilame kokosų pienu ir geras 10 min paliekame, kad sudrėktų.
  2. Visus produktus dedame į smulkintuvą su S formos peiliuku (jo neturint puikiai tiks ir blenderis) ir gerai sutriname.
  3. Gautą masę siunčiame 30  45 min. į šaldiklį, kad sukietėtų.
  4. Formuojame rutuliukus, maudome juos kokoso drožlėse ir vėl siunčiame atvėsti šaldytuvan ar šaldiklin (nepalikite ilgam, nes bus sunkiai įkandami ;)).
  5. Rutuliukai laikomi šaldytuve. Teoriškai turėtų laikytis bent savaitę, o praktiškai tai neįmanoma  per daug akys nori, o rankos labai greit pačiumpa. :D

P.S. Gamindami citrinos sultis ir saldiklį reguliuokite pagal norimą išgauti skonį. Mes mėgstame ne ypač saldžius. Labai skanu kiekvieno rutuliuko viduje panardinti po blanširuotą migdolo riešutuką (tinka ir tie patys anakardžiai). 

/Gamino, fotografavo ir degustavo Loreta/

Additional information