"Voveraitė" arba... paprasčiau nebūna!


"Voveraitė" - saldaus ir subtilaus skonio gerbėjams!
Ko gero mano artimesnėje ir tolimesnėje aplinkoje nėra nė vieno, kurs nebūt šio pyrago gavęs/ragavęs. Su proga ar be progos. Toks įprastas, lengvai pagaminamas ir visiems tinkantis bei patinkantis (na, tik veganams ar žaliavalgiams ne, nors veganišką versiją sėkmingai buvau pagaminusi!).
Metas ne tik pačiai virtuvėje sukinėtis, bet ir receptu dalintis! 
Beje, nebandžiusius įspėju: kvapas ir skonis gerokai lenkia vaizdą.

Pasiruošiame:

  • du pakelius kvadratinių sausainių;
  • ~ 90 gr sviesto (pusė pakelio);
  • ~ 50 gr skrudintų ir sūdytų žemės riešutų (galima keisti kitais norimais);
  • indelį kondensuoto pieno su cukrumi;
  • ~ 2 valgomuosius šaukštus kokoso drožlių;
  • ~ 1/3 plytelės juodo šokolado.

Gaminame:

  1. Susmulkiname sausainius.
  2. Naudodami garų vonelę ištirpiname sviestą.
  3. Smulkintuvu sutriname riešutus.
  4. Gerai sumaišome visus 1 - 3 produktus.
  5. Indą, kuriame kepsime pyragą, išklojame kepimo popieriumi.
  6. Supilame sausainių masę, viršų išlyginame.
  7. Ant viso paviršiaus tolygiai išliejame kondensuotą pieną.
  8. Kai pienas susigeria, viršų barstome kokoso drožlėmis.
  9. Baigiamasis akcentas: visą pyragą nuklojame tarkuotu šokoladu.
  10. Siunčiame iki 180 laipsnių įkaitinton orkaitėn 20 - 25 minutėms.
  11. Dėmesio: pyragą pjaustome tik gerai atvėsusį, jei norime, kad būtų tvirtas!

Toliau viskas paprasta: valgome, vaišiname svečius, dovanojame ir kitaip naudojame. Beje, šis pyragas sveikas ir geras šaldytuve išlieka iki dviejų savaičių. Na, jei kas anksčiau nesuvalgo (sunkiai tikėtina, kad šis variantas įmanomas :) ). 

P.S. Galima greta sausianių dėti mėgiamų džiovintų vaisių, nesmulkintų riešutukų. "Voveraitė" lengvai veganizuojama, keičiant sviestą kokosų margarinu, o kondensuotą pieną kokosų kondensuotu pienu. 

/Foto Jūratės, o būrė, kūrė ir visus vaišino Loreta/

Additional information