Salotos ir užkandžiai

Kaliaropių salotos "Trio"

Žalias rutuliukas, pavadinimu kaliaropė, nėra ypač dažnas virtuvės svečias. Bet! Jis minkštas, traškus, sultingas, švelnaus skonio ir labai vertingas! 
Tikiuosi, jog norintiems paįvairinti savo meniu ir tiks, ir patiks šios neyprastos veganiškos salotos. Beje, labai sočios, nes padažui naudojami riešutai! 

Skaityti daugiau...

Saulėgrąžų - saliero užtepėlė (raw)

Kai vakare norisi kažko lengvo ir greitai paruošiamo...

Kai gamtoje ruošiamas piknikas...

Kai norisi nustebinti daug ką ragavusius draugus...

Vienas du ir turime užtepėlę! Sočią, skanią, tinkančią ir su daržovių lazdelėmis, ir kaip užtepas cukinijos žiedukams ar mėgiamiems trapučiams. 

Skaityti daugiau...

Cukinijų ir patisonų mišrainė „Nežiniukas“

Kai daržai dosniai gėrybėmis puošiasi ir daržovių gausa džiugina akį, galima užsiimti virtuviniais eksperimentais. Ir... tikėtai ar ne rasti puikų derinį! O vaišinami draugai te spėlioja, kas čia pynės susipynė lėkštėje į „Nežiniuką"!

Skaityti daugiau...

"Draugystė"

Pomidoras su baziliku taip šauniai dera tarpusavyje, kad jų bendras patiekalas ir tegali vadintis "Draugystė"! Ryškios spalvos, išraiškingi skoniai vilioja ir kviečia ragauti.

Skaityti daugiau...

Pupelių mišrainė vasariškai

Kai sykį sumaišiau tai, kas sudaro šią mišrainę, po pirmo kąsnio tapo aišku: derinys tobulas! Ir, kaip visi tobulumai, gimė "atsitiktinai" - norint kažko užkandamo, ne visai daržoviško, ne visai sauso... Vasariškas pupelių ir daržovių derinys - tai, kas šiltesnę vasaros dieną gali pakeisti ir karštus pietus. Tiems, kas susidomėjo, tęsinys...

Skaityti daugiau...

Vegainis - veganiškas "daržovainis"

Kas pasakė, kad veganų gyvenimas nuobodus ir prėskas? Šį mitybos būdą pasirinkę išmone ir fantazija pralenktų daugelį tradicinės virtuvės gerbėjų.
To įrodymas - Algirdo kūrinukas - veganiškas "daržovainis". Kai norisi sočiai užkąsti, sprendimai gimsta akimirksniu!

Skaityti daugiau...

Spalvų terapija lėkštėje - daržovių suteptukai

Atbundant ir sužydint gamtai, randantis spalvoms ir ryškumui aplink mus, norisi ir maiste matyti gyvumą! Puikus pasirinkimas - daržovių suteptukai. Rinkitės trūkstamas spalvas, per žiemą pasiilgtus skonius ir kurkite, burkite, raskite savo derinius!

Skaityti daugiau...

Burokėlių - avokado mišrainė

Netikėtas daržovių derinukas burokėlių mėgėjams!.. 

Skaityti daugiau...

Šventinės salotos

Spalvų žaismas, skonių paletė - tai, ko ir reikia šventei papuošti!..

Skaityti daugiau...

Baklažanų suktinukai

Įdomus užkandis papuoš ir šventinį stalą, ir kasdieną nušvies naujais skoniais....

Skaityti daugiau...

"Nusišypsok" arba morkų - saulėgrąžų salotos

Gaivios ir traškios salotos tiks ir kaip atskiras užkandis, ir kaip garnyras prie norimo karšto patiekalo...

Skaityti daugiau...

Naminis jogurtas

Jogurtą mėgsta ir mažas, ir didelis. Parduotuvėse jo pasirinkimas didelis, tačiau, jei norite šio produkto be konservantų, sintetinių priedų, želatino, dažiklių, gaminkitės namuose. Tai labai paprasta!..

Skaityti daugiau...

"Žalia - raudona" saldžiarūgščiame padaže

Salotų pagrindui prireiks:

  • didelio pomidoro (arba dviejų mažesnių),
  • agurko,
  • geros saujos salotų,
  • ketvirtuko kalafijoro,
  • ketvirtuko brokolio,
  • juostelės paprikos,
  • šakelės petražolės...

Skaityti daugiau...

Avokado-brokolių salotos

Reikės:
Vieno avokado, kelių šakelių brokolių (kiekis - šiek tiek daugiau, nei avokado)
Saulėje džiovinto pomidoro puselės (jei ne aliejuje - pamirkom prieš naudojimą)
Druskos, galima pipiriukų, šaukštelio mėgiamo aliejaus...

Skaityti daugiau...

Avinžirnių – avokado užtepėlė

(kai norisi sotaus užkandžio...)

Prireiks: 200 gr avinžirnių, avokado, 2 šaukštų sezamo sėklų, saujelės patražolių ar kitų mėgiamų žalumynų, druskos, pipirų, asafetidos (šiuo prieskoniu vedinėje virtuvėje...

Daugiau...

Additional information