"Žalia - raudona" saldžiarūgščiame padaže

Salotų pagrindui prireiks:

  • didelio pomidoro (arba dviejų mažesnių),
  • agurko,
  • geros saujos salotų,
  • ketvirtuko kalafijoro,
  • ketvirtuko brokolio,
  • juostelės paprikos,
  • šakelės petražolės.

Užpilui:

  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • dviejų vagomųjų šaukštų medaus,
  • valgomojo šaukšto citrinų sulčių,
  • arbatinio šaukštelio druskos,
  • valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.

Gaminame:

  1. Visas daržoves švariai nuplauname, nuvarviname.
  2. Tiesiai į lėkštes (šįsyk gaminame dvi porcijas) priplėšome salotų lapų.
  3. Pjaustome pomidorą, agurką, žiedynėliais padaliname kalafijoro ir brokolio ketvirtukus ir guldome salotų pataluose.
  4. Salotinę kaugę užbaigiame paprikos juostelėmis ir petražolės šakelėmis.
  5. Pasiruošiame padažą: suplakame atskirame inde medų, citrinos sultis, aliejų, druską.
  6. Daržoves barstome pipirais ir užpilame padažu.
  7. Patiekiame nemaišytas!
  8. Ragaujame ir gėrimės spalvomis, skoniais, prieskoniais... 

 Pastaba:  užpilo galima pasigaminti  daugiau, jei nurodytas kiekis jums pasirodys per mažas turimai daržovių lėkštei. Rekomenduojame ragauti padažą ir rasti savo saldumo-rūgštumo proporcijas (arba nedėti medaus, kas pasirodė labai skanu mūsų fotografei).

 

/Foto Jūratės Marinionokienės/

 

Additional information