Naminis jogurtas

Jogurtą mėgsta ir mažas, ir didelis. Parduotuvėse jo pasirinkimas didelis, tačiau, jei norite šio produkto be konservantų, sintetinių priedų, želatino, dažiklių, gaminkitės namuose. Tai labai paprasta!

Prireiks:

  • 1 litro naminio pieno,
  • 1-2 valgomųjų šaukštų natūralaus ekologiško jogurto (ar jogurto bakterijų),
  • storadugnio puodo.

Gaminame:

  1. Užviriname pieną.
  2. Atvėsiname iki 43-45 laipsnių temperatūros. Neturite termometro? Reikiamą karštumą pajusite, įmerkę sulektą mažąjį pirštelį - jei pienas karštas, bet išlaikote pirštą, kol suskaičiuojate iki penkių, temperatūra tinkama!
  3. Į pieną atsargiai įmaišome jogurtą.
  4. Indą uždengiame rankšluosčiu ir pastatome 4-6 valandoms. Svarbu nejudinti!
  5. Kad neperrūgtų, paruoštą jogurtą dedame šaldytuvan.
  6. O dabar laisvė fantazijai: valgome natūralų, gardiname kondensuotu pienu, uogomis, uogienėmis, cinamonu, vanile - kam kaip skaniau. :)

 

/Foto Jūratės Marinionokienės/

 


Additional information