Baklažanų suktinukai

Įdomus užkandis papuoš ir šventinį stalą, ir kasdieną nušvies naujais skoniais.

Suktinukų gamybai prireiks:

  • baklažano (vietoj jo tinka ir cukinija, bet vadinsis jau cukinijų suktinukai),
  • varškės,
  • česnako,
  • truputelio majonezo(tik tiek, kad pavyktų sutrinti varškę),
  • druskytės arba persilado prieskonių mišinio,
  • aliejaus baklažano sutepimui.

Ruošiame:

  1. Baklažaną supjaustome juostelėmis išilgai.
  2. Įtriname trupučiu druskos, palaikome apie 15 min ir gerai nuplauname po tekančiu vandeniu.
  3. Patepame aliejumi ir apkepame orkaitėje, kol truputį paruduoja.
  4. Ištraukiame ir laukiame, kol atvės.
  5. Baklažanui vėstant pasiruošiame varškę: sutriname ją su majonezu, smulkintu česnaku bei prieskoniais (ar druska).
  6. Pravėsusias juosteles aptepame varškės kremu, susukame, tvirtiname smeigtuku.

Prie baklažano pasiruošiame salotų.

Joms prireiks:

  • žalios paprikos,
  • špinatų lapelių;
  • agurko,
  • saliero stiebų,
  • svoguno laiškų,
  • alyvuogių aliejus;
  • citrinos sulčių,
  • druskos, pipirų.

Ruošimas:

  1. Daržoves smulkiai supjaustome, špinatų lapelius suplėšome.
  2. Viską apliejame citrinos sultimis, aliejumi, pridedame prieskonių.

Patarimas: česnakų ir svogūnų nenaudojantys gali juos keisti asafetida ar tiesiog nedėti.

/Recepto ir foto autorė Indrė Trusovė/


Additional information