Šventinės salotos


Spalvų žaismas, skonių paletė - tai, ko ir reikia šventei papuošti!

Salotoms pagaminti prireiks vos kelių ingredientų:

  • gero žiupsnio įvairių spalvingų salotų,
  • 4-5 gabalėlių saulėje džiovintų pomidorų (naudojame aliejuje konservuotus),
  • saujelės kedrinės pinijos riešutukų,
  • kelių kruopelių druskos (sūrumą suteiks pomidorai, bet kažkam jo pritruks),
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • poros šaukštų aliejaus, kuriame buvo pomidorai.

Ruošiame:

  1. Stambesnius salotų gabalėlius suplėšome, sulkesnius dedame sveikus.
  2. Supjaustome pomidorus.
  3. Beriame druską, pipirus, aliejų ir atsargiai išmaišome.
  4. Prieš patiekdami pažeriame riešutukų.

Patarimas: kedrinės pinijos riešutus galima keisti graikiniais.


/Recepto autorė Loreta; foto autorė Jūratė Marinionokienė/


Additional information