Burokėlių - avokado mišrainė

Netikėtas daržovių derinukas burokėlių mėgėjams! 

 Prireiks:

  • 1 vidutinio dydžio burokėlio,
  • 1 avokado,
  • 2-3 šaukštų virtų/konservuotų avinžirnių,
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių,
  • druskos,
  • 1-2 valgomųjų šaukštų aliejaus.

Gaminame:  

  1. Burokėlį išverdame.
  2. Avokadą nulupame, supjaustome kubeliais.
  3. Atvėsusį burokėlį nulupame, pjaustome kubeliais.
  4. Pilame į dubenį burokėlių, avokado kubelius, beriame avinžirnius, apšlakstome citrinos sultimis.
  5. Daržoves gardiname prieskoniais, druska, pilame aliejų ir atsargiai sumaišome.
  6. Skanu valgyti vieną mišrainę, puikiai tinka ir prie įvairių daržovių/kruopų kepsnelių.

/Recepto idėja Aušros Jesiškienės, foto Jūratės Marinionokienės/

Additional information