Vegainis - veganiškas "daržovainis"

Kas pasakė, kad veganų gyvenimas nuobodus ir prėskas? Šį mitybos būdą pasirinkę išmone ir fantazija pralenktų daugelį tradicinės virtuvės gerbėjų.
To įrodymas - Algirdo kūrinukas - veganiškas "daržovainis". Kai norisi sočiai užkąsti, sprendimai gimsta akimirksniu!

 "Daržovainio" įdarui prireiks pupelių maltinuko. Jį gaminame iš:

  • skardinės tamsių konservuotų pupelių (galime naudoti ir namie virtas);
  • 50 gr džiuvėsėlių;
  • žiupsnelio mėgiamų prieskonių;
  • šlakelio augalinio aliejaus.

Paruošiame greitai ir paprastai:

  1. Sumalame pupeles.
  2. Į masę beriame prieskonius.
  3. Pilame džiuvėsėlius.
  4. Gerai išminkome, formuojame maltinukus.
  5. Apkepame iš abiejų pusių orkaitėje ar keptuvėje ant šlakelio aliejaus.

O dabar pats "daržovainis":

  1. Imame perpjautą bandelę.
  2. Tepame  pamėgtą padažą.
  3. Sluoksniais guldome norimą įdarą - Algirdo naudotas puikiai matosi nuotraukoje:  salotos lapas, pomidoro riekutės, agurko gabalėliai, raudono svogūno žiedeliai, pupelių maltinukas, veganiško sūrio lapukas.
  4. Skaniausia degustacija - su draugais. Kviečiamės juo draugėn, improvizuojame, vaišinamės. :)

Pastaba: iš vienos skardinės pupelių išeina 2 maltinukai.

/Foto ir receptas Algirdo Mažeikos - amdstudija.lt/

Additional information