Pupelių mišrainė vasariškai

Kai sykį sumaišiau tai, kas sudaro šią mišrainę, po pirmo kąsnio tapo aišku: derinys tobulas! Ir, kaip visi tobulumai, gimė "atsitiktinai" - norint kažko užkandamo, ne visai daržoviško, ne visai sauso... Vasariškas pupelių ir daržovių derinys - tai, kas šiltesnę vasaros dieną gali pakeisti ir karštus pietus. Susidomėjote? Tuomet siūlau ne skaityti, o maišyti ir ragauti. :)

Prireiks:

  • stiklinės virtų pupelių;
  • kelių ridikėlių;
  • šviežio agurko;
  • gražgarstės lapukų;
  • smulkintų pipirų, druskos, aliejaus;
  • šakelės baziliko ir/ar salotų lapelių puošimui.

Gaminame:

  1. Į dubenį žeriame pupeles.
  2. Smulkiname ridikėlius, agurką ir siunčiame pupelių draugėn.
  3. Tobulo skonio užtvirtinimui pažeriame grąžgarstės lapukų (jei jie stambesni, galima pasmulkinti).
  4. Gardiname smulkintais pipirais, druska, pilame šaukštą (ar daugiau, jie yra pomėgis kiek sočiau užkąsti) mėgiamo aliejaus, lengvai sumaišome.
  5. Puošiame žalumynais, jei yra noras valgyti ne tik skaniai, bet ir gražiai patiektą mišrainę.
  6. Ir... Kaip skonis?..

/Foto autorė Jūratė; receptą kūrė Loreta/


 

Additional information