Cukinijų ir patisonų mišrainė „Nežiniukas“

Kai daržai dosniai gėrybėmis puošiasi ir daržovių gausa džiugina akį, galima užsiimti virtuviniais eksperimentais. Ir... tikėtai ar ne rasti puikų derinį! O vaišinami draugai te spėlioja, kas čia pynės susipynė lėkštėje į „Nežiniuką!

Margajai kūrybai prireiks:

  • Nedidukės žalios cukinijos;
  • 1/2 vidutinio patisono;
  • 1 vidutinės morkos;
  • saujos moliūgo sėklų;
  • žiupsnelio krapų;
  • druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus.

Kaip gimsta Nežiniukas:

  1. Daržovių skustuku priskutame cukinijos juostelių.
  2. Tuo pačiu skustuku prigaminame morkos juostelių.
  3. Kubeliais supjaustome patisoną.
  4. Daržoves apibarstome druska, smulkintais krapais, pipirais ir sumaišome.
  5. Uždengę paliekame mažiausiai 2030 minučių, kad išsiskirtų jų pačių sultys.
  6. Į pastovėjusį margą rinkinuką pilame alyvuogių aliejaus šlakelį, beriame moliūgų sėklas ir...
  7. Ragaudami stebimės netikėta skonių darna! 

P.S. Eskperimentuodami naudokite savo daržovių derinius, įvairius sėklų mišinius. 

/Nežiniuką kūrė Loreta, skonį ir vaizdus "degustavo" Jūratė/

Additional information