Avinžirnių – avokado užtepėlė

 

(kai norisi sotaus užkandžio...)

    Prireiks:
  • 200 gr avinžirnių,
  • avokado,
  • 2 šaukštų sezamo sėklų,
  • saujelės patražolių ar kitų mėgiamų žalumynų,
  • druskos,
  • pipirų,
  • asafetidos (šiuo prieskoniu vedinėje virtuvėje keičiamas česnakas ir svogūnas)
  • 2 šaukštų aliejaus.

Avinžirnius mirkome 12 valandų ir išverdame. Aliejuje apkepiname sezamo sėklytes.

Sudedame avinžirnius, nuluptą ir supjaustytą avokadą, druską, pipirus, asafetidą, petražoles, kepintą sezamą į turimą smulkintuvą ir sutriname iki vienalytės masės.

Ją tepame ant duonos ir skanaujame. Skanaujame drąsiai, nes asafetida lengvina ankštinių įsisavinimą!

 /Užtepėlę kūrė Loreta; foto autorė Jūratė Marinionokienė/

Additional information