Kaliaropių salotos "Trio"


Žalias rutuliukas, pavadinimu kaliaropė, nėra ypač dažnas virtuvės svečias. Bet! Jis minkštas, traškus, sultingas, švelnaus skonio ir labai vertingas! 
Tikiuosi, jog norintiems paįvairinti savo meniu ir tiks, ir patiks šios neyprastos veganiškos salotos. Beje, labai sočios, nes padažui naudojami riešutai! 

Vienai rimtai porcijai (arba 2 - 4, jei tik garnyrui naudosite) prireiks:

  • vidutinio dydžio kaliaropės;
  • 2 nedidukių arba vienos didesnės morkos;
  • krapų, baziliko lapelių ar kitų mėgiamų žalumynų;

Graikinių riešutų padažui pasiruošiame:

  • gerą saują 3-4 val pamirkytų graikinių riešutų;
  • česnako skiltelę arba 1/4 arbatinio šaukštelio asafetidos miltukų;
  • valgomąjį šaukštą citrinos sulčių;
  • 2 - 3 šaukštus vandens;
  • žiupsnelį maltų juodųjų pipirų, druskos.

Visus produktus susirinkę labai greit pasigaminame salotas:

  1. Kaliaropę ir morką sutarkuojame ir guldome lėkštėn.
  2. Daržoves abibarstome žalumynais.
  3. Pasiruošiame padažą: į smulkintuvą su S formos peiliuku dedame visus padažo produktus ir gerai susmulkiname. Jei norisi daugiau skystumo, pridedame dar vieną kitą šaukštą vandens ir vėl trumpam įjungiame smulkintuvą.
  4. Padažą pilame ant salotų ir... Patiekalas paruoštas! 

/Receptą kūrė, gamino, fotografavo ir kelis vakarus iš eilės skanavo Loreta :) /

 

:)

Additional information