Moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba - sotus ir sveikas pietų valgis.

Jai pagaminti prireiks:

  • pusės nediduko moliūgo (apie 600gr),
  • 2 bulvių,
  • 1 morkos,
  • 1 nedidelės cukinijos,
  • saliero stiebo,
  • 2 cm imbiero šaknies (smulkiai supjaustyti),
  • 1 arbatinio šaukštelio kumino (sėklų ar malto),
  • 1/4 a.š. asafetidos,
  • 1 a.š. maltos kalendros,
  • 1 a.š. ciberžolės,
  • 1-1,5 a.š. druskos,
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų.

Gaminame:

  1. Daržoves pjaustome kubeliais (moliūgą ir cukiniją stambiau, bulves ir morkas smulkiau).
  2. Išverdame jas 10-15 minučių dviejuose puodeliuose vandens, uždengę dangtį (dalis daržovių virs garuose).
  3. 2 šaukštuose aliejaus pakepiname prieskonius: pirmiausia kuminą, po to imbierą ir jau vėliausiai maltus.
  4. Apkeptus prieskonius supilame į daržovių puodą.
  5. Daržovėms išvirus viską sutriname blenderiu, dedame druskos, pipirų, galime pagardinti šviežiais žalumynais.

/Receptas ir foto Ritos Bagdonavičienės/


 

 

Additional information